23948sdkhjf

Virksomheder spilder penge på for store biler

For mange kan det betale sig økonomisk at skifte til en mindre bil.
En ny analyse fra LeasePlan Danmark viser, at en virksomhed med 10 varebiler kan spare knap 100.000 kroner om året ved at skifte en stor bil ud til en mindre. Det skriver LeasePlan i en pressemeddelelse.

LeasePlan Danmark administrerer flere end 26.000 biler på vegne af virksomheder og kommuner – cirka havdelen er varebiler.

- Rigtig mange virksomheder bruger varebiler, som er større end deres behov. Af de virksomheder, der i dag kører rundt i store varebiler, vil et flertal kunne nøjes med en lidt mindre model, uden gå på kompromis med deres behov. Det vil give penge lige ned i lommen, som de i stedet kan bruge på udvikling og nye investeringer, siger Lars Eegholm, adm. direktør i LeasePlan Danmark.

LeasePlans beregninger tager udgangspunkt i at skifte fra en standard Opel Movano til en Opel Vivaro, der skal køre 30.000 km om året. Ved at gå fra den større til den mindre model sparer virksomheden 9.500 kroner om året i totale omkostninger og brændstof.

- Ofte kører varebiler rundt med en masse grej, der aldrig eller meget sjældent bliver brugt. For hver 100 kg ekstra man kører rundt med, forværrer man brandstofforbruget med 5 pct., og det koster penge. Det kan altså rigtig godt betale sig, kun at fylde det i bilerne, der skal bruges, forklarer Lars Eegholm.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078